July 6, 2022

t9oor

The Interior Breakfast

G4 apartment by DA bureau


Anya and Borya he founders of the bureau acquired a compact studio apartment in the historic center of Saint Petersburg, Russia with an space of ​​only 38 m2, which had been vacant for a lot of many years. They determined to flip an apartment with plaster falling off and damaged windows into a compact dwelling room and a place exactly where the doors are usually open up for pals.

da bureau g4 apartment 9

The to start with thing that was resolved to do listed here was to obvious the walls and ceilings of dilapidated plaster, substitute all utilities, and reinforce some openings, the building of which was flawed. The apartment’s configuration is a exclusive a person for the center – with home windows on 3 sides and entry to a smaller balcony. But the most strange remnant is a historic mild lantern in the ceiling, measuring practically 3×3 meters.

da bureau g4 apartment 8

The men have completed a ton of do the job to restore this lantern, reinforce the composition, and substitute the sealed double-glazed unit. After clearing the walls and ceilings, the severe brick walls and concrete overlap were being exposed. We desired to keep them open, leave them specifically as they have been – with tough seams, building inscriptions, and metallic fragments. At that, we needed to make the main house clean, concise, and minimalist.

da bureau g4 apartment 7

The men necessary the apartment to consist of a huge functionality – both equally cost-free place for get-togethers, and a at ease position for pastime, and a big volume of closed storage that would not muddle up the house. Then there was an concept to encompass the space all around the perimeter with white panels that cover all the performance powering them. Driving these panels, storage, radiators, and engineering models are hidden in distinctive depths.

da bureau

This system authorized to wholly abandon any freestanding household furniture, other than for the desk and sofa. The exact same panels encompass the toilet device, over which there is a sleeping region. The black quantity of the closet, in which the refrigerator is also concealed, is cantilevered as a individual factor in contrast to the white ecosystem.

da bureau g4 apartment 6

Easy panels develop a contrast with the open up ceiling and switch the house into a blank canvas, which is a visible deal with. Only a few cabinets with favorite textbooks and artwork objects remained open up. A wood workbench desk grew to become a focal place in the center of the condominium.

da bureau g4 apartment 5

All the lighting electrics were positioned by the attic to go away the ceiling as thoroughly clean as achievable and hide all the wires. All furnishings, other than for Muuto chairs and Fild lamps, was intended by us in accordance to an particular person venture.

da bureau g4 apartment 4

da bureau g4 apartment 3

da bureau g4 apartment 2

da bureau g4 apartment 1



Source backlink