September 26, 2022

t9oor

The Interior Breakfast

The house recast

[ad_1]

The house owners, a retired few, approached Studio Ben Allen to rethink the piecemeal rear façade of their finish of terrace Victorian household in north London and to present a new kitchen and two new bogs – a single to be on the floor floor and accessible. The architects have been eager to look at how the extension could reveal exemplarily use of pigmented patterned concrete as equally framework and architectural finish. Inexperienced patterned columns and beams create a framework for the salmon color structural wall panels of the very first-flooring bathroom. Internally the use of pigmented concrete proceeds – with stairs, counters, sink, flooring, benches, bath and washbasin all forged in pigmented concrete. A next concept is the use of louvered vaulted ceilings with convey diffuse light-weight down into both the kitchen and bathroom. A double peak area connects the new ground flooring areas with a new mezzanine on the first floor which in flip is connected to the major stair. This void lets light to penetrate deep into the dwelling although also generating visible and aural connections as a result of the home.
The creativity! The curves! The colours!

[ad_2]

Resource url